Fjern den gamle Windows

Herefter at den endelige version af Windows 8 er udgivet, og mange sikkert har købt det, så er der stadig noget af den gamle Windows tilbage. Kigger man på sit C drev i stifinderen, vil man kunne se at der ligger en mappe C:Windows.Old. Den skal ikke bruges til noget og optager faktisk kun plads på harddisken. Her fyldte denne mappe over 30Gb, meget plads som man sagtens kan brug til andet end blot opbevaring af en gammel Windows installation.

Inden man går i gang med fjerne denne mappe, så gennemgå den lige og kopier det ud som man vil gemme. Det er især mappen “C:Windows.oldUsers” man skal gennemgå da, det jo er der at billeder, film, dokumenter m.m. ligger. For når man er færdig med vores guide her, så er der nemlig intet tilbage af denne old mappe.

Start med at køre mus markøren op i højre hjørne af skærmen og tryk så på forstørrelsesglasset som fremkommer. Skriv herefter “cleanmgr”  i søgefeltet og tryk Enter.

Herefter vil man blive bedt om at vælge det drev som man vil rydde op på. Har man kun et enkelt drev i sin computer, så kommer denne ikke frem, men hopper derimod direkte til næste punkt herunder.

Får man det frem, så skal man vælge drev C: da det jo er her at den gamle Windows installation ligger.

Så fremkommer der en oversigt over de områder man kan rydde op i på sin computer. Dem skal vi ikke have fat i, men man skal trykke på “Ryd op i systemfilerne“, og så bliver man bedt om at vælge drev igen. C: skal vælges hvis man har flere drev.

Det kan også godt være man bliver mødt med en lille advarsel, den siger man blot ok til.

Så går der et par sekunder og så kommer der det samme frem på skærmen igen, men ikke helt det samme, for nu er punktet “Tidligere installationer af Windows” med på listen.

Marker den og lad de andre markeringer blive der. Tryk herefter på ok.

Så bliver man mødt med endnu en advarsel. Om man virkelig vil slette disse filer permanent. Klik blot på “Slet filer” (Huskede du at kopiere vigtige ting ud fra bruger mappen som vi sagde tidligere, ellers er det for sent når der er trykket her.

Så begynder oprydningen og dermed sletningen af den gamle Windows installation. Når denne er færdig, så lukker det automatisk og man er færdig med denne guide og har fået en masse plads tilbage på harddisken.

God fornøjelse, og husk nu at kigge den gamle Windows mappe igennem, inden man udføre denne guide.

Skriv et svar